Opleiding tot verkeersregelaar bij GMW Traffic Assist

Bij GMW Traffic Assist volg je eenvoudig de opleiding tot verkeersregelaar. Deze opleidingen zijn geschikt voor iedereen die graag verkeersregelaar wil worden en benieuwd is wat dit allemaal inhoudt. Wie als verkeersregelaar aan de slag gaat heeft een belangrijke functie. Daarom is van belang zo goed mogelijk voorbereid te zijn met onze verkeersregelaar opleiding. Wij leren onze cursisten alles wat ze moeten weten over verschillende situaties en gaan aan de slag met waardevolle praktijkvoorbeelden.

opleiding verkeersregelaar

Theoriecursus of het complete pakket

De verkeersregelaar opleiding van GMW Traffic Assist begint altijd met een theoriecursus. Tijdens deze cursus leer je over de verschillende regels in het verkeer en komen ook talloze praktijkvoorbeelden aan bod. Zo bespreken we wat je moet doen wanneer mensen in een auto door willen rijden en doen we oefeningen rondom veelvoorkomende situaties. Ook leer je meer over remafstand en reactiesnelheid en het plaatsen en lezen van verschillende speciale verkeersborden. Verkeersregelaars moeten regelmatig ingrijpen bij vervelende situaties, maar daar staat gelukkig ook heel veel leuks tegenover. Wie de theoriecursus afrondt kan doorstromen naar de praktijkopleiding of invallen bij kleine evenementen. Wil je aan de slag met commerciële activiteiten? Denk hierbij bijvoorbeeld aan transportbegeleiders. Dan is de volledige opleiding tot verkeersregelaar nodig. Hierbij ga je naast de theorielessen ook aan de slag in de praktijk onder begeleiding van ervaren verkeersregelaars. Na het praktijkexamen heb je het diploma verkeersregelaar in handen en kun je aan de slag als professionele verkeersregelaar.

Hoe ziet zo’n opleiding tot verkeersregelaar eruit?

De verkeersregelaar opleiding van GMW Traffic Assistant begint altijd met één dag klassikale theorie. Deze theoriecursus is zowel los af te nemen als in een volledig pakket met theorie én praktijk. De eendaagse theorieopleiding wordt afgesloten met een examen. De hele dag wordt in kleine groepen gewerkt aan de lesstof, zodat cursisten aan het einde van de dag klaargestoomd zijn voor het examen. Wie kiest voor VKR gaat aan de slag met theorie en het praktijkgedeelte. Hierbij ga je de straat op en oefen je met onze ervaren docenten in verschillende situaties. Een deel van de situaties is gesimuleerd, maar de dag bestaat tevens uit een aantal oefeningen in ‘het echt’. Op dag 3 herhalen we de opgedane kennis voordat je aan de slag gaat met het Examen verkeersregelaar. Wie geslaagd is krijgt een digitaal waarmerknummer via de email en een diploma opgestuurd per post. Wanneer je de cursus niet haalt kijken we natuurlijk graag samen waar dat aan ligt, maar bijna alle cursisten halen het examen verkeersregelaar in één keer. Je bent immers goed voorbereid. Neem contact op met GMW Traffic Assist voor de mogelijkheden en wordt binnenkort verkeersregelaar.

verkeersregelaar worden
verkeersregalaar opleiding