Verkeersregelaar worden

Verkeersregelaar worden is een mooi vak omdat je veel buiten werkt en deel uitmaakt van een team. Je hebt contact met allerlei mensen, of dat nu voetgangers, fietsers of andere bestuurders zijn. Elke dag is anders en samen met je team zorg je ervoor dat iedereen een plezierige dag heeft en zonder problemen thuiskomt.

Verkeersregelaar is een vak

Verkeersregelaar is ook een belangrijk en professioneel beroep waarbij je elke dag de veiligheid van mensen beschermd. Als verkeersregelaar moet je complexe en potentieel gevaarlijke verkeerssituaties in goede banen leiden. Je moet zeer verantwoordelijk zijn, proactief en zelfverzekerd in de omgang met mensen van alle rangen en standen.

verkeersregelaar worden

Wat zijn de vereisten om verkeersregelaar te worden?

Om een baan in dit beroep te krijgen moet je fysiek fit zijn en over goede communicatieve vaardigheden beschikken. Ervaring met werken in de transportsector is gewensts plus de wil en de drive om de benodigde opleidingen te doen en examens af te leggen.

Hoe je verkeersregelaar kunt worden

Verkeersregelaar worden doe je in drie fasen: theorieopleiding, praktijkopleiding en examens. De opleidingen zijn geen lange opleidingen en voor veel mensen toegankelijk en goed te doorlopen. Het is wel nodig om de examens te behalen anders mag je het beroep niet uitoefenen. Daarna is veel ervaring de sleutel om echt goed in je vak te worden. Ontdek vandaag nog hoe je bij ons verkeersregelaar kunt worden.